Οι Φρουροί της Επανάστασης προχώρησαν σε ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στον Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, έγινε γνωστό στον ιστότοπό τους Sepahnews.

Οι πύραυλοι στόχευσαν «τα εχθρικά πολεμικά πλοία και τα κατέστρεψαν σε απόσταση 1.800 χλμ» από εκεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Τα γυμνάσια, που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα, πραγματοποιούνται στο κεντρικό Ιράν με στόχους που βρίσκονται στο «βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού», επισημαίνουν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Σε βίντεο που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο καταγράφεται η εκτόξευση δύο πυραύλων, που πλήττουν στη συνέχεια στόχους στη θάλασσα.

Ο στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ήταν παρών στη δεύτερη ημέρα των γυμνασίων, όπως και ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Χουσεϊν Σαλαμί.

«Ένας από τους βασικούς στόχους στις πολιτικές και στρατηγικές μας για την άμυνα είναι να μπορούμε να στοχοθετούμε εχθρικά πλοία, μεταξύ άλλων αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο στρατηγός Σαλαμί, σύμφωνα με το Sepahnews.

«Εάν οι εχθροί (…) επιδείξουν κακή πρόθεση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας, οι θαλάσσιοι ή χερσαίοι εμπορικοί δρόμοι θα στοχοθετηθούν και θα καταστραφούν», σημείωσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο στρατηγός Μπαγκερί.

«Δεν έχουμε πρόθεση να διαπράξουμε οποιαδήποτε επίθεση», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια δείχνουν ότι το Ιράν είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του «με όλη του τη δύναμη» έναντι οποιουδήποτε επιτιθέμενου.

Με τον τίτλο “Great Prophet 15”, τα στρατιωτικά γυμνάσια παρουσιάζουν μια «νέα γενιά» βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή: timesnews.gr