Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ισπανία: Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο αριθμός των τουριστών φέτος θα ανακάμψει...

Ισπανία: Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο αριθμός των τουριστών φέτος θα ανακάμψει στο ήμισυ του επιπέδου που ήταν πριν από την πανδημία

296
0

Η Ισπανία ελπίζει ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τα ηλιόλουστα νησιά και τα γραφικά της χωριά μπορεί να ανακάμψει φέτος στα προ της πανδημίας επίπεδα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Ρέγες Μαρότο.

«Ίσως ο ιδανικός στόχος είναι…να έχουμε τους μισούς από τους τουρίστες που είχαμε το 2019. Αυτό, για τον κλάδο, θα είναι επίτευγμα», δήλωσε η υπουργός σε εκδήλωση που έγινε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Europa Press.

Το 2019, η Ισπανία είχε τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό ξένων επισκεπτών, που ξεπέρασε τα 80 εκατ. Πέρυσι, ο αριθμός αυτός κατακρημνίστηκε κατά περισσότερο από 80% στα 19 εκατ. τουρίστες, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η πανδημία.

Ενώ ο τουρισμός αντιστοιχούσε περίπου στο 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2019 και σε 1 στις 8 θέσεις εργασίας, η δραστηριότητα στον κλάδο καταβαραθρώθηκε το 2020. Η τουριστική βιομηχανία αντιστοιχούσε στο 4% με 5% του ισπανικού ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ινστιτούτου Funcas.

Η ισπανική κυβέρνηση είναι μεταξύ των χωρών που πιέζουν ιδιαίτερα προκειμένου τα διεθνή πιστοποιητικά εμβολιασμού να είναι έτοιμα για τη θερινή περίοδο.

Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες έφθασαν στις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους αυτό το σαββατοκύριακο, σε μια θετική ώθηση για τον τοπικό τουρισμό που έχει ωστόσο προκαλέσει κάποια αντιπαράθεση εντός της χώρας, καθώς οι Ισπανοί δεν μπορούν να πάνε εκεί λόγω της απαγόρευσης για τα ταξίδια.


Πηγή: timesnews.gr