Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία φαίνεται να παρουσιάζουν μία σχετική σταθεροποίηση, ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία αυξάνεται συνεχώς, με τη χώρα να σημειώνει θλιβερό ρεκόρ για το δεύτερο κύμα, 411 νεκρών σε 24 ώρες.

Ο Φερνάντο Σιμόν, Διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Υγείας προειδοποίησε πως ότι η βελτίωση του ποσοστού λοιμώξεων θα χρειαστεί λίγες μέρες για να επανεκτιμηθεί κατά τη νοσηλεία και τον αριθμό των θυμάτων. «Φαινεται ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση σταθεροποίησης», δήλωσε ο Σιμόν.

Ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων, 17.395, είναι ένας από τους χαμηλότερους τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Σιμόν επεσήμανε ότι «ο αριθμός των θανάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται για λίγες μέρες» και διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, κάθε μέρα τουλάχιστον 200 άνθρωποι πεθαίνουν στη χώρα από τον κορωνοϊό.

Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει υψηλή, τόσο σε κανονική νοσηλεία όσο και σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο μέσος όρος κλινών που απασχολούνται στη ΜΕΘ είναι 32%, αλλά υπάρχουν οκτώ κοινότητες που ξεπερνούν το 40%, μια περίπλοκη κατάσταση επειδή συνεπάγεται «υπερφόρτωση του προσωπικού» και είναι κάτι που πρέπει να «αποφύγουμε να αυξηθεί περισσότερο από το απαραίτητο» Σύμφωνα με τον διευθυντή της CCAES, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν κοινότητες που έπρεπε να μειώσουν τις δραστηριότητες και τα χειρουργία για άλλες παθολογίες στα νοσοκομεία τους.

«Τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξει κάποια μείωση, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την αξιολόγηση», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από την El País.


Πηγή: timesnews.gr