Η ισπανική κυβέρνηση θα προτείνει στις περιφερειακές αρχές ένα όριο έξι ατόμων για τις συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν περιλαμβάνουν επισκέπτες, ανέφερε την εφημερίδα El Mundo την Τρίτη, επικαλούμενη σχέδιο εγγράφου του υπουργείου υγείας.

Επίσης, οι συγκεντρώσεις γραφείων και παρόμοιοι εορτασμοί πριν από την περίοδο των διακοπών θα περιοριζόταν σε έξι άτομα και θα γίνονταν κατά προτίμηση σε βεράντες εστιατορίων, έξω ή σε ένα μέρος με «όχι περισσότερους από δύο τοίχους».

Το έγγραφο προτείνει τον προγραμματισμό «διαφορετικών» χριστουγεννιάτικων εορτασμών χωρίς να παραβιάζεται η «ψυχή και το πνεύμα» των πιο δημοφιλών διακοπών στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας θα συζητήσει το έγγραφο με τους αρχηγούς υγείας των περιφερειών, οι οποίοι θα μπορούσαν να εισάγουν αλλαγές.

Παράλληλα θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στη 1 το βράδυ ως τις 6, την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Ισπανία, η οποία έχει περισσότερες από 1,58 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 – ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός της Δυτικής Ευρώπης μετά τη Γαλλία – και 43.131 νεκρούς – επέβαλε εξάμηνη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τον Οκτώβριο, δίνοντας στις περιφέρειες νομική υποστήριξη για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιορισμών.

Με πληροφορίες από Reuters, El Mundo.


Πηγή: timesnews.gr