Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ιταλία-σύμβουλος υπ. Υγείας: Πρέπει να εμβολιάσουμε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – Απαιτείται...

Ιταλία-σύμβουλος υπ. Υγείας: Πρέπει να εμβολιάσουμε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – Απαιτείται οργάνωση στρατιωτικού τύπου

269
0

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, ειδικός σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero ζητά την αναθεώρηση της μέχρι τώρα στρατηγικής εμβολιασμού.

«Πρέπει να εμβολιάσουμε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, στα παλέ-ντε-σπορ, αλλά και στα ιατρεία των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας. Απαιτείται μια οργάνωση στρατιωτικού τύπου, η οποία ακόμη δεν υπάρχει», τόνισε ο Ιταλός επιστήμονας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η δεύτερη φάση του προγράμματος εμβολιασμού δεν μπορεί να τύχει των ίδιων χειρισμών της πρώτης, η οποία ήταν εύκολη, διότι απευθυνόταν σε νοσηλευτές και γιατρούς».

«Δεν πρόκειται για απλή διαχείριση της καθημερινότητας. Σκέφτομαι ότι μπορούμε να εμβολιάσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους, κάθε ημέρα. Χρειάζεται όμως ένας στρατηγός και έχω στο μυαλό μου, σε ό,τι αφορά την σημασία της όλης προσπάθειας, την επιχείρηση “Απόβαση στην Νορμανδία”», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους συνωστισμούς που δημιουργήθηκαν, χθες, Κυριακή, σε πολλές κεντρικές οδούς των ιταλικών πόλεων, ο Βάλτερ Ριτσιάρντι θεωρεί ότι «σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα καταγραφεί και πάλι αύξηση των κρουσμάτων, διότι πλέον η πορεία της επιδημίας αυτής είναι προβλέψιμη».

Ο ίδιος επαναλαμβάνει, τέλος, ότι προσωπικά τάσσεται υπέρ του χαρακτηρισμού ολόκληρης της Ιταλίας ως «κόκκινης ζώνης» με στόχο τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό των περιστατικών κορονοϊού.


Πηγή: timesnews.gr