Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για ανευθυνότητα αναφορικά με τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Τα προχθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έχουν πυροδοτήσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Σήμερα έχει προγραμματιστεί στις 18.00 νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομία βία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πέντε αδικημάτων από αστυνομικούς την Κυριακή και την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει πως «η εικόνα ήταν ενοχλητική για όλους, δε δικαιολογείται άσκοπη βία» και πως «ήδη η υπόθεση διερευνάται κι έχουν κινηθεί οι εσωτερικές διαδικασίες έρευνας μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη».


Πηγή: timesnews.gr