Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του ομογενή πολιτικού Πολ Σαρμπάνη, εξέφρασε ο Προέδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Πολ Σαρμπάνης υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα της Ελληνικής Διασποράς, από τους επιφανέστερους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη των μεγάλων εθνικών μας θεμάτων.

Επί τέσσερεις δεκαετίες διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρχικά ως πολιτειακός βουλευτής και στη συνέχεια ως γερουσιαστής, από το 1977 έως το 2007, κερδίζοντας με τη μόρφωση, το ήθος και την ευρύτερη συγκρότησή του τον σεβασμό, διαχρονικά, της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας.

Σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του και ως το τέλος της ζωής του υπερασπίστηκε με σθένος και παρρησία τα δίκαια του Ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έχοντας μάλιστα καθοριστική συμβολή στην επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω βαθύτατα αισθήματα τιμής για τον εκλιπόντα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Πηγή: timesnews.gr