Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο καταγράφονται προβλήματα

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο καταγράφονται προβλήματα

233
0

Σε ισχύ έχει τεθεί στην Αχαΐα η απόφαση για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της κακοκαιρίας, στα εξής σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου:

  – Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού Κέντρου.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Αιγίου μέσω Πτέρης.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Λουσών.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους που οδηγούν από την Πάτρα και το Αίγιο προς τις περιοχές των Καλαβρύτων και των υπόλοιπων ορεινών περιοχών της Κλειτορίας, της Αιγιάλειας και του Δήμου Ερυμάνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων, στα εξής σημεία:

– Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, συγκεκριμένα στο 70ό χιλιόμετρο, λόγω πτώσης βράχων.

– Στην επαρχιακή οδό Ελληνικών-Κάτω Ζευγαρακίου, συγκεκριμένα 300 μέτρα μετά την έξοδο της τοπικής κοινότητας Άνω Κερασόβου προς Ελληνικά, λόγω καθίζησης.

– Στη δημοτική οδό Αγίου Γεωργίου-Ξηρέικων Άνω Κουδουνίου του Δήμου Μεσολογγίου, συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Ξηρέικα-Άνω Κουδούνι, λόγω κατολίσθησης.

Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας, όπως επίσης και στο υπόλοιπο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην Κορινθία

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ειδικότερα, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:

– Στην επαρχιακή οδό Κιάτου-Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως τη Γκούρα.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Γκούρας-Λεβιδίου από 1ο έως το 20ό χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στις γειτονικές οδούς που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου-Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και σε παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς-Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στις οδούς που συνδέουν τα τοπικά διαμερίσματα.

Στη Μεσσηνία

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 22ο έως το 40ό χιλιόμετρο, στα όρια της Μεριφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.


Πηγή: timesnews.gr