Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής στη Χερσόνησο

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής στη Χερσόνησο

162
0

Απίστευτος όγκος νερού και προβλήματα-Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα μέχρι τη θάλασσα

Δοκιμάζεται σήμερα από το καιρικά φαινόμενα και πάλι η Κρήτη που πλήττεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Η Χερσόνησος που επλήγη και την τελευταία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά, το Κουτουλουφάρι και οι Γούρνες.

Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ επιχειρούν στη Χερσόνησο

Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στις έρευνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, όπου έχουν καταλήξει πολλά αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Ευτυχώς πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει, μέχρι στιγμής, κάποιος αγνοούμενος. Μάλιστα υπήρχε έντονη αγωνία από την ύπαρξη αυτοκινήτου που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα με ανοιχτά τα αλάρμ, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε άτομο μέσα σε αυτό.

Η ΕΜΑΚ έχει προχωρήσει και σε τρεις επιχειρήσεις διάσωσης περιοχή της Χερσονήσου. Μία από αυτές αφορούσε σε οικογένεια που εγκλωβίστηκε στις Γούρνες, ωστόσο είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία .


Πηγή: timesnews.gr