Στα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας, στις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, αλλά και στο ελληνικό #metoo αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

«Η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις ώστε να βρεθούν όρθιες την επομένη της κρίσης και να βάλουν στο φουλ τις μηχανές τους. Ταυτόχρονα συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφειά τους. Λαμβάνοντας παράλληλα πρόνοια για τη στήριξη των εργαζόμενων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με μέτρα που θεωρούνται υποδειγματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «έχουμε για τα επόμενα εφτά χρόνια στη διάθεσή μας πάνω από 70 δισ. ευρώ κοινοτικούς πόρους – από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης – και εργαζόμαστε πυρετωδώς, για να μην χαθεί ούτε μια μέρα ούτε ένα ευρώ».

Ειδικότερα για τη στήριξη του κλάδου της Εστίασης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) υπενθυμίζει ότι «μέσα στο 2020 η Κυβέρνηση διέθεσε 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης» και έχει «ήδη δρομολογήσει επιπλέον μέτρα 6 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου».

«Ανάμεσα στα άλλα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις – ανάμεσα τους και η εστίαση – μπήκαν σε εφαρμογή η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, η επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων, οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η μείωση του ενοικίου σε πρώτη φάση και τώρα η πλήρης απαλλαγή, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης. Και η στήριξη αυτή συνεχίζεται για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση», τόνισε.

Για το ελληνικό #metoo ο κ. Καλαφάτης αφού επισημαίνει ότι «όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για όσα αποκαλύπτονται», συγχαίρει «τα θύματα που τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή και να ανοίξουν ρωγμή στο απόστημα της αθλιότητας» και προσθέτει «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για άλλη μια φορά πρακτικές συκοφαντίας και διχασμού, που ξεπερνούν ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. Έχουμε τώρα ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη -εννιά συγκεκριμένες πρωτοβουλίες- και είναι ώρα ευθύνης για όλους… Ας μάθουν, επιτέλους, να σκέφτονται τι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και όχι τι μπορούν να πάρουν πατώντας στα προβλήματα».


Πηγή: timesnews.gr