Το μήνυμα ότι η ελευθερία θέλει αρετή, τόλμη και ομοψυχία έστειλε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Γρεβενών.

«Σε μια εποχή αυξημένης εθνικής επαγρύπνησης, λόγω της κλιμακούμενης έντασης που συντηρεί η Τουρκία στο Αιγαίο, οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης λειτουργούν ως οδοδείκτης δείχνοντας προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μη χάσουμε ως Έθνος τον προσανατολισμό μας», δήλωσε ο κ. Καράογλου και συνέχισε: «Η εθελοθυσία των κατοίκων των Γρεβενών και η απαράμιλλη προσήλωσή τους στα ιδανικά της πατρίδας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία θέλει αρετή, τόλμη και ομοψυχία. Το παράδειγμά τους είναι πυξίδα για κάθε Έλληνα, διότι η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη υπεράσπισης των κεκτημένων. Η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με αίμα και πόνο και θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων, έναντι παντός και με κάθε τίμημα».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του εθνομάρτυρα Αιμιλιανού.


Πηγή: timesnews.gr