Είναι αδιανόητο να εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση της ΝΔ, σαν να μη πέρασε ποτέ από το τιμόνι χώρας, «με τα γνωστά σε όλους οδυνηρά αποτελέσματα» είπε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επικρίνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είχε καταργήσει την προστασία της 1ης κατοικίας και εκτόξευσε τους πλειστηριασμούς.

Όπως τόνισε η κα Κεραμέως, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη καταστροφολογία και καλλιεργεί τον φόβο «ακόμα και για το ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αγωνιζόσασταν κατά το 1ο κύμα της πανδημίας, για να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Μάιο. Θέλατε να μείνουν τα παιδιά επί έξι μήνες στο σκοτάδι, ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία επέτρεπαν τα παιδιά να μείνουν στον φυσικό τους χώρο και τελικά, η επιστροφή τους κύλησε ομαλά. Και τώρα, από τον Σεπτέμβριο, κινδυνολογείτε ασύστολα, παραπληροφορείτε ότι έχουμε προσλάβει 20 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε προσλάβει πάνω από διπλάσιους από αυτούς που προσλαμβάνατε εσείς για να καλύψουμε και τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τον κορονοϊό» είπε η κα Κεραμέως.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί «που τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν στα σχολεία μας, ότι τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, τηρώντας υποδειγματικά τα μέτρα».


Πηγή: timesnews.gr