Τον Ιανουάριο ο στόχος ήταν να γίνουν 200.000 εμβολιασμοί και έγιναν 270.000 σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία», μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης«Τώρα λέω ότι τον Φεβρουάριο θα τριπλασιαστούν και θα αυξηθούν τον Μάρτιο και με βάση το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων. Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο θα αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Εκτιμώ ότι έως τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιαστεί ικανός αριθμός».

Η χώρα μας συνεχίζει να παραλαμβάνει εμβόλια κάθε εβδομάδα, από τρεις εταιρίες, αλλά σύντομα θα είναι περισσότερες. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Κικίλιας, έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών. Η μάχη είναι μάχη με τον χρόνο για να έχουμε το δυνατόν νωρίτερα τα εμβόλια, τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δηλώνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τις έως τώρα μεταλλάξεις του ιού. «Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα εμβόλια είναι η μοναδική λύση τίποτα άλλο», εξήγησε. «Η ελληνική κυβέρνηση προσέχοντας και σεβόμενη τις εισηγήσεις των ειδικών προχωρά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με ένα πρωτοποριακό τρόπο, τομή στην δημόσια διοίκηση, με επιτροπή κορυφαίων επιστημόνων που εισηγούνται. Βλέποντας το διεθνές περιβάλλον και πως οι άλλες χώρες έχουν χειριστεί το θέμα της πανδημίας, η Ελλάδα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός.


Πηγή: timesnews.gr