Οι μειώσεις φόρων και τελών στην Κίνα με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ξεπέρασαν τα 102,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 15,84 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι αναφερόμενες μειώσεις αυξήθηκαν από τα 74,2 δισεκατομμύρια γουάν το 2019, με το μέσο ετήσιο ποσοστό της αύξησής τους να ξεπερνάει το 30% από το 2015, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της αρμόδιας αρχής φορολογικών εσόδων.

Τα συνολικά έσοδα περισσότερων από 4.500 εταιριών που πωλούν προϊόντα εξάλειψης της φτώχειας σε όλη την Κίνα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 32,9% το 2020, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση επί τη βάσει στοιχείων από αποδείξεις του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Η αύξηση ξεπέρασε αυτή που είχε καταγραφεί το 2019 κατά 19,4 ποσοστιαίες μονάδες, υποδεικνύοντας την επιτυχία των συντονισμένων προσπαθειών της Κίνας για τη μείωση της φτώχειας, μέσω της κατανάλωσης προϊόντων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Κίνα άρχισε μία συνολική μάχη κατά της φτώχειας το 2012, ενώ μετά από οκτώ χρόνια συνεχών προσπαθειών, το Πεκίνο αύξησε το εισόδημα των φτωχών πληθυσμών στις αγροτικές περιοχές στο σημερινό επίπεδο, θέτοντας όλες τις φτωχές περιοχές εκτός της λίστας φτώχειας, που είχε καταρτίσει η Κίνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua


Πηγή: timesnews.gr