Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κίνα: Περισσότεροι από 57 εκατομμύρια νέοι εγγεγραμμένοι φορολογούμενοι, κατά την τελευταία πενταετία

Κίνα: Περισσότεροι από 57 εκατομμύρια νέοι εγγεγραμμένοι φορολογούμενοι, κατά την τελευταία πενταετία

276
0

Ο αριθμός των νέων εγγεγραμμένων φορολογουμένων στην Κίνα, αυξήθηκε επίσημα κατά 57,45 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία, με την αύξηση αυτή, να καταγράφεται σε ποσοστό 83% επί τη βάσει του αριθμού των φορολογουμένων την περίοδο 2011-2015.

Η αύξηση του αριθμού των φορολογουμένων αποδίδεται στην εφαρμογή πολύπλευρα δραστικών μέτρων, για την επίτευξη υψηλής ποιότητας οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Φορολογίας της Κίνας.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των φορέων και επιχειρήσεων της αγοράς, ανήκουν σε ιδιώτες, ενώ η αναλογία μεταξύ της ιδιωτικής και της κρατικής ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων αυξήθηκε χρόνο με το χρόνο, κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία.

Η αύξηση του αριθμού των φορολογουμένων αποδίδεται από τις φορολογικές αρχές, στη συνεχιζόμενη εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων, στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών χορήγησης εγκρίσεων και στις προνομιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι μειώσεις φορολογίας και λοιπών εισφορών καταγράφηκαν στα 7,6 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 1,17 τρισεκατομμύρια δολάρια) για την περίοδο 2016-2020, συμπεριλαμβανομένων και φορολογικών απαλλαγών που ξεπέρασαν τα 2,5 τρισεκατομμύρια γουάν το 2020, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και την υποστήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Από το 2016, ως το 2019 δόθηκαν απαλλαγές 406,7 δισεκατομμυρίων γουάν από τη φορολογία εισοδήματος, ενώ από τις απαλλαγές αυτές επωφελήθηκαν 23,69 εκατομμύρια μικρές εταιρίες.

1 δολάριο: 6,49 γουάν


Πηγή: timesnews.gr