Τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να του παραδώσει την επιστολή βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε την Τρίτη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων «αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας, με αποκορύφωμα τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά» που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Όπως τόνισε, μολονότι η επιτροπή Αλιβιζάτου συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί τέσσερις μήνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. «Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση επι του πορίσματος, αφενός τον εκθέτει και αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» υποστηρίζει ο κ. Κεγκέρογλου.


Πηγή: timesnews.gr