Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σε lockdown στην Κίνα, σε περιοχές γύρω από το Πεκίνο, καθώς η νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εντείνει την ανησυχία για δεύτερο κύμα της πανδημίας, στη χώρα που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να την ελέγξει.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα είναι σχεδόν ο μισός από μία ημέρα νωρίτερα και παραμένει μόνο ένα μικρό μέρος του αριθμού που κατέγραφε στην κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020. Ωστόσο οι τοπικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα όποτε καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού, προκειμένου να αποφύγουν την οικονομική παράλυση που είχε καταγραφεί έναν χρόνο πριν.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε ακόμα 55 κρούσματα της covid-19, σχεδόν τα μισά από τα 103 που είχε ανακοινώσει μία ημέρα πριν. Στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο, εντοπίστηκαν 40 από τα 42 κρούσματα.

Η πόλη Λανγκφανκ στη Χεμπέι ανακοίνωσε σήμερα πως οι 4,9 πολίτες της μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για επτά ημέρες και πως αρχίζει μαζικά τεστ για covid-19, προσπαθώντας  να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού.


Πηγή: timesnews.gr