Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

Οι αισιόδοξες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την Ενεργοποίηση της Αμυντικής μας Βιομηχανίας δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μοναδική Αεροπορική Βιομηχανία της χώρας, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η κατάσταση και τα προβλήματα αντί να βελτιώνονται, δυστυχώς επιδεινώνονται. Στην ΕΑΒ επικρατεί ένα κλίμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα και για την αναπτυξιακή πορείας της.

Συγκεκριμένα:

*Παραμένει ακέφαλη μετά την αναγκαστική παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, και, όλα αυτά μετά από ένα επτάμηνο από τον διορισμό του από την κυβέρνηση.

*Την απαράδεκτη συνεχιζόμενη καθυστέρηση ενός εξαμήνου της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης, που ρυθμίζει ορισμένες εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.

*Οι απεργιακές κοινοποιήσεις των εργαζομένων, λόγω της αδιαλλαξίας του Υπουργού Οικονομικών να ρυθμίσει εργασιακά θέματα που τους αφορούσαν, όπως αυτό της επικίνδυνης εργασίας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αμφίβολο μέλλον της εταιρίας έχουν δημιουργήσει:

*Καθυστέρηση στα προγράμματα της Lockheed Martin που αφορούν σε απάρτια των αεροσκαφών F-16 και C-130J, αμερικανικών συμφερόντων. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα αποτελούν τουλάχιστον το 70% των εσόδων της εταιρίας. Τα γεγονότα αυτά έχουν δημιουργήσει σκέψεις στη Lockheed Martin να μεταφέρει τα προγράμματα αυτά σε άλλες χώρες που επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό θα έχει δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις, πέραν των άλλων θεμάτων εμπιστοσύνης και τεχνογνωσίας στην εταιρία.

*Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δικών μας προγραμμάτων που αφορούν στις αναβαθμίσεις των Α/Φ C-130H (επείγον), P-3B, Ε/Π Super Puma κλπ.

Για όλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής ανησυχεί ιδιαίτερα, και ζητά επειγόντως ενημέρωση για όλα τα λειτουργικά υπαρκτά προβλήματα, καθώς και για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στο μέλλον της εταιρίας.


Πηγή: timesnews.gr