Μηδενική στήριξη έχει λάβει από την κυβέρνηση ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος περιμένει ασφυκτιώντας για μια χείρα βοηθείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, όπου το σύνολο του ελληνικού λαού βάλετε ποικιλοτρόπως από τις συνέπειες της πανδημίας, γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία σχεδιάζει και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση.

«Είδαμε λοιπόν τον υπουργό να επιδίδεται σε επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για την περιβόητη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει στην απόφαση των δικαιούχων συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές όπως η Μυτιλήνη, η Θάσος αλλά και μεγάλη μερίδα της Στερεάς Ελλάδος, συνολικά περίπου 300.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, να βρεθούν εκτός του συγκεκριμένου μέτρου», τονίζει.

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, όπου το σύνολο του Ελληνικού λαού βάλετε ποικιλοτρόπως από τις συνέπειες της πανδημίας, γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία σχεδιάζει και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση.

Αυτή την φορά θύμα της o Αγροτικός κόσμος, ο οποίος περιμένει ασφυκτιώντας για μια χείρα βοηθείας. Ένας ολόκληρος τομέας ο οποίος μέχρι σήμερα έχει λάβει μηδενική στήριξη.

Είδαμε λοιπόν τον Υπουργό να επιδίδεται σε επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για την περιβόητη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει στην απόφαση των δικαιούχων συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές όπως η Μυτιλήνη, η Θάσος αλλά και μεγάλη μερίδα της Στερεάς Ελλάδος, συνολικά περίπου 300.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, να βρεθούν εκτός του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος, ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν οι εν λόγο κωδικοί στους δικαιούχους του μέτρου, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την αδικία που με υπαιτιότητα της η κυβέρνηση δημιούργησε.

Επίσης οι εσφαλμένες ενέργειες της κυβέρνησης δεν μπορεί να οδηγήσουν σε λύσεις του τύπου, μείωσης του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί σε κάθε παραγωγό ώστε να καλυφθεί το σφάλμα. 

Η εξεύρεση των επιπλέον πόρων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ελάχιστης σοβαρότητας ως προς τον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.


Πηγή: timesnews.gr