Δελτίο Τύπου Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής, Πρόνοιας Κινήματος Αλλαγής

Συνυπογράφουμε απερίφραστα την από 7.12.2020 διαμαρτυρία – καταγγελία της Δημ. παράταξης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» Δήμου Ζακύνθου (επικεφαλής Γ. Αγαλιανός) κατά του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη.

Ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΖ), σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Επιχείρησης και κατά την συζήτηση του θέματος περί πρόσληψης ατόμων στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, όχι μόνο αρνήθηκε κατηγορηματικά την συμμετοχή της ΔΕΥΑΖ στα προγράμματα, αλλά το κυριότερο αποκάλεσε τους ανθρώπους αυτούς «άσχετους», «άχρηστους» και «σακατεμένους» που «δεν μπορούν να δουλέψουν» απαξιώνοντας συγχρόνως τους φτωχούς άνεργους και ΑμΕΑ συμπολίτες μας, που αιτήθηκαν να εργασθούν.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για την Παγκόσμια Μέρα ΟΗΕ των δικαιωμάτων ΑΜΕΑ στις 3 Δεκέμβρη, επανήλθαμε στη σκληρή πραγματικότητα που ‘θρέφει’ ρατσιστικές θέσεις, ακόμα και μεταξύ επίσημων εκπροσώπων της Πολιτείας και αυτοδιοίκησης. 

Τώρα αποδεικνύεται πόσο επίκαιρη ήταν και η έκκληση της Κ.Ο. του Κινήματός μας να επαλειφθεί η έκφραση ανίκανος για εργασία από τον πρόσφατο Ν.4756/24.11.2020, πράγμα που δυστυχώς δεν αποδέχτηκε η κυβερνητική πλειοψηφία. 

Ο αγώνας μας παραμένει διαρκής και επίμονος, για να εξαλειφθούν νοσηρές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και να εξασφαλίσουμε μια ισότιμη θέση στον ήλιο, για όλους του πολίτες ανεξαιρέτως, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης, προοδευτικής και δίκαιης κοινωνίας της αξιοπρέπειας και συνοχής.


Πηγή: timesnews.gr