Αναγκαία θεωρεί την υιοθέτηση από την τουρική πλευρά μιας «εποικοδομητική συμπεριφορ» απέναντι στα κράτη-μέλη της ΕΕ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, στις 25 Ιανουαρίου 2021 στην Κωνσταντινούπολη, ο Πίτερ Στάνο επανέλαβε την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη» σημείωσε.

«Εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την ΕΕ σ’ αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη. Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr