Ακόμα 12.802 κρούσματα του νέου κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 12.802, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον τα 1.933.826.

Παράλληλα, ακόμη 891 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φτάνει μέχρι στιγμής τους 41.577. 

Ελλείψεις στα εμβόλια και άδεια εμβολιαστικά κέντρα

Την απογοήτευση τους για τα λάθη που έχουν γίνει στη διαχείριση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη Γερμανία δεν διστάσουν να κρύψουν οι πολίτες της. Η χαμηλή τροφοδοσία, οι δυσκίνητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η έλλειψη προσωπικού και η δυσκινησία του ηλικιωμένου πληθυσμού πλήττουν τις προσπάθειες για την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η Γερμανία έχει ανοίξει εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα σε αθλητικούς χώρους και αίθουσες συναυλιών και έχει την υποδομή για τον εμβολιασμό 300.000 ατόμων ημερησίως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Όμως στην πλειονότητά τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα κέντρα αυτά παραμένουν άδεια, ενώ τα περισσότερα ομόσπονδα κράτη σχεδιάζουν να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, καθώς προτεραιότητά τους είναι η αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας.


Πηγή: timesnews.gr