Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κορωνοϊός – Κικίλιας: «Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο»

Κορωνοϊός – Κικίλιας: «Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο»

243
0

Η ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Την ιδιαίτερα δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επεσήμανε, για ακόμη μια φορά, ο Βασίλης Κικίλιας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει προηγουμένως 2.633 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά καταγράφονται στην Αττική.

Σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν την Τρίτη 185 συνολικά εισαγωγές.

«Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, τότε βλέπετε ότι κάθε μέρα -τις τελευταίες ημέρες- σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» υπογράμμισε.

Όπως επανέλαβε ο κ. Κικίλιας, η χώρα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται, αναφέροντας μάλιστα πως «η ένταση των τελευταίων ημερών δεν βοηθά κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά».

Πιέζεται η Αττική

«Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με Covid-19 στην Ελλάδα κι, ενώ ξεκινήσαμε το 2019 με 556 ΜΕΘ στο σύνολο, έχουμε καταφέρει με τιτάνιες προσπάθειες να έχουμε φτάσει αισίως –με τις 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID του Ιπποκράτειου- τις 1.404 σήμερα και συνεχίζουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ-COVID στην Αττική πριν από ένα μήνα και έχουμε φτάσει στις 362, αύξηση 58%».

Μάλιστα, έκανε ακόμη μια φορά έκκληση -μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη- προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του ΕΣΥ.


Πηγή: timesnews.gr