Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, δύο ημέρες μετά την εσπευσμένη διακομιδή του σε ισραηλινό νοσοκομείο αφού παρουσίασε επιπλοκές από την COVID-19 , ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

“Η οικογένεια του Ερεκάτ επιβεβαίωσε (…) ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή”, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, προσθέτοντας ότι “ο Ερεκάτ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική και να του παρέχεται τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής”.

Ο 65χρονος Παλαιστίνιος αξιωματούχος διακομίστηκε από το σπίτι του στην Δυτική Όχθη στο νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ την Κυριακή.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο dpa ότι η κατάσταση της υγείας του “παραμένει η ίδια”. Χθες Δευτέρα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ήταν κρίσιμη.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι η θεραπεία του Ερεκάτ θέτει μια “τεράστια πρόκληση”, καθώς πρόκειται για έναν ασθενή που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα και βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προσβληθεί από βακτηριακή λοίμωξη επιπροσθέτως της μόλυνσής του από τον νέο κορονοϊό.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος έχει βυθιστεί σε τεχνητό κώμα και του έχει τοποθετηθεί αναπνευστήρας λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας, σύμφωνα με τους ίδιους.

Ο επί χρόνια επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Ερεκάτ, ένας από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αξιωματούχους στην διεθνή σκηνή και από τους κορυφαίους συμβούλους του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, υπέφερε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (COPD) και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα σε αμερικανικό νοσοκομείο το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa


Πηγή: timesnews.gr