Δύο ακόμη υψηλόβαθμοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ εξακολουθεί να νοσηλεύεται «σε κρίσιμη» κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ένας εξ αυτών.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης Άχμεντ Μαζνταλάντι και ο Άζαμ αλ Άχμαντ, και οι δύο μέλη της κεντρικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), βρέθηκαν θετικοί στον covid-19, από την οποία έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 44.000 ανθρωποι στη Δυτική Όχθη και άλλοι 5.000 στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι δύο πολιτικοί αξιωματούχοι, που έχουν την έδρα τους στη Δυτική Όχθη, προστίθενται σε άλλα στελέχη της ΟΑΠ, όπως η Χανάν Ασράουι και ο Σαέμπ Ερεκάτ, που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, όπως και ο Σάλεχ αλ Αρούρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς. Ο Ερεκάτ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, όπου διακομίστηκε την Κυριακή λόγω επιπλοκών που παρουσίασε από τον covid-19.

Ο 65χρονος Ερεκάτ, ένας από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αξιωματούχους στην διεθνή σκηνή και από τους κορυφαίους συμβούλους του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, υπέφερε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (COPD) και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα σε αμερικανικό νοσοκομείο το 2017.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων επέκρινε την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και δύο χωρών του Κόλπου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, η οποία αποφασίστηκε χωρίς να έχει επιτευχθεί ειρήνευση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Αρκετοί Ισραηλινοί διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες έξω από το νοσοκομείο Hasassah, όπου νοσηλεύεται ο Ερεκάτ στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καταγγέλλοντας ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να προσφέρει φροντίδα σε αυτόν τον Παλαιστίνιο πολιτικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP


Πηγή: timesnews.gr