Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Ισπανοί απέναντι στο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού. Το 55% των Ισπανών δήλωσε πως θα προτιμήσει να περιμένει να γνωρίσει τις παρενέγειες του εμβολίου  πριν το κάνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS, Centro de Investigaciones Sociológicas). Το 59% εκείνων που διστάζουν να εμβολιαστούν θα το έκαναν εάν το συνιστούσε ο γιατρός τους.

Το ένα τρίτο του πληθυσμού πάντως δηλώνει  έτοιμο να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 αμέσως. Μόνο το 8,4%  αρνείται να κάνει οποιουδήποτε τύπου εμβόλιο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 23 έως 26 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια εκτιμά ότι περίπου τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα εμβολιαστούν 15-20 εκατομμύρια Ισπανών. Ο Ίγια, επισκεπτόμενος το Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων,  εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για τον εμβολιασμό σε τρία στάδια και, στο πρώτο από αυτά, από τις 15 ομάδες πληθυσμού που έχουν αναλυθεί, τέσσερις από αυτές, δηλαδή συνολικά περίπου δυόμισι εκατομμύρια άτομα, θα να εμβολιαστούν πρώτα. Συγκεκριμένα, αφορά τους εργαζόμενους και τροφίμους γηροκομείων, επαγγελματίες που βρίσκονται στην γραμμή και ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου.

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι 13.000 κέντρα υγείας θα χρησιμοποιηθούν για την εκστρατεία εμβολιασμού: «Θα είναι μπορείτε να το κάνετε, όπου κι αν ζείτε». Ο Σάντσεθ υπενθύμισε τα στάδια του εμβολιασμού: «2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν στο πρώτο στάδιο. Μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, θα εμβολιαστούν 15 με 20 εκατομμύρια Ισπαοί . Στο τρίτο στάδιο θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε 37 εκατομμύρια Ισπανούς».

Με πληροφορίες από την El País.


Πηγή: timesnews.gr