«Καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο ή ένας συρμός του Μετρό, και όλοι να φοράνε μάσκα παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην κριτική περί έξαρσης του κορωνοϊού εξαιτίας του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ αντέτεινε ότι το 95% των δρομολογίων των λεωφορείων στην Αθήνα έχουν χωρητικότητα κάτω του 65%.

«Επειδή ακούγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής που έχουμε από τον ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία, τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%. Για αυτό όλοι λέμε, νομίζω και οι ειδικοί, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, διότι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φοράμε μάσκα ή ένας συρμός του Μετρό, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής ενώ δήλωσε ανοιχτός να απαντήσει στη Βουλή σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες.

Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπάς, τόνισε την ανάγκη μιας ξεχωριστής και αναλυτικής συζήτησης καθώς όπως είπε, «ο συνωστισμός είναι πολύ αποκαρδιωτικός στα μέσα σταθερής τροχιάς».

«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε μία άνοδο κρουσμάτων, η οποία πάει «χέρι-χέρι» με την άνοδο των τεστ. Θα πρέπει να ανοίξουμε μια πάρα πολύ σοβαρή κουβέντα για το τι συμβαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλώ και εσάς προσωπικά, αλλά και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην καταφύγει στην εύκολη πολιτική δίοδο που λέει ότι φταίνε οι πλατείες και οι συνωστισμό των νέων που παίρνουν μια μπύρα από το περίπτερο και την πίνουν στην πλατεία. Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή τη στιγμή είναι αποκαρδιωτικός και στα σταθερής τροχιάς και στα λεωφορεία, δεν σας μιλάω για τον προαστιακό, που από μέσο σταθερής τροχιάς είχε κάθε μισή ώρα δρομολόγιο και τώρα κοντεύει να γίνει μέσο ασταθούς εμφανίσεως και παρέλευσης», υπογράμμισε ο κ. Παπάς.

«Αν συνεχιζόταν η πολιτική σας με ΡΕΟ θα μεταφέρονταν», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή: timesnews.gr