Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κούγιας: «Ντροπή για τη δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη» – Τι είπε για...

Κούγιας: «Ντροπή για τη δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη» – Τι είπε για το «μέτριος ηθοποιός»

222
0

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρθηκε στην απόφαση προφυλάκισης του πελάτη του.

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό… Η ένσταση μου είναι ότι για αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση. Για να δούμε αν αξίζει να ασκηθεί ποινική δίωξη… Αυτό που έγινε στην Ανακριτή και τον Εισαγγελέα έπρεπε να γίνει με τις καταγγελίες. Έχω τα πάντα στα χέρια μου που αφορούν τον Λιγνάδη. Νομίζω ότι αυτό είναι μία επιλογή η οποία υποκρύπτει υπόγειες διαδρομές και κατασκευή… Ο πρώτος εισαγγελέας δεν κάνει αυτό που του λέει η δικονομία. Σκέφτομαι τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, ένα ακραίο πολιτικό θρίλερ; Κάτι άλλο πιο βαθύ που έχει σχέση με τη διαχείριση από την κυβέρνηση;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε: «Δεν έχουμε παιδιά, συγγνώμη. Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρόνων και ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας και ο δεύτερος ζει στη Σουηδία και είναι 30 χρόνων. Και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος, που το 2015 ήταν σχεδόν 15 ετών, τώρα είναι 21 ετών… Εδώ τον καταρράκωσαν όλοι τον Λιγνάδη… Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Εγώ θα προβλέψω το μέλλον αυτής της υπόθεσης. Αυτή η προσπάθεια κάθαρσης που υπό τον πρόεδρο του ΣΕΗ κατέστρεψε τον Λιγνάδη, θα καταρρεύσει. Μέλη του ΣΕΗ μέσω των νομικών τους συμβούλων τον φωτογράφιζαν. Ό,τι λέω προσπαθώ να το αποδεικνύω μέσα από τα δικόγραφά μου. Θέλω να δω αυτή η κάθαρση ηθικής του ΣΕΗ που ξεκίνησε τι τύχη θα έχει στο μέλλον, θα εξαντληθεί στην υπόθεση του Λιγνάδη; Αυτοί ήταν οι μόνοι που κατήγγειλαν κακοποίηση; Eπέλεξα να είμαι bisexual, είπε ο Λιγνάδης. Ήταν μια τίμια συμπεριφορά επειδή και εμένα με έχουν χαρακτηρίσει ομοφοβικό”.

Για τον χαρακτηρισμό “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”, ο κ. Κούγιας σχολίασε: “Ξεκίνησε όλο από έναν Ν.Σ. αλλά εγώ δεν είμαι στον κύκλο των ηθοποιών. Μου έστειλαν λοιπόν τις φωτογραφίες που είχε στο διαδίκτυο και σε μια είναι ολόγυμνος και γράφει: «Ο πρωκτός μου δεν έχει σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ποιους κατονόμασα; Oνόμασα αυτούς που δεν είναι απλά σεξουαλική επιλογή τους, αλλά που είναι επιλογή ζωής να ζουν επαγγελματικά πουλώντας το σώμα τους σε ομοφυλόφιλους και αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο των καταθέσεων τους. Είναι escort (συνοδοί)”.

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην έκφραση “μέτριος ηθοποιός”, είπε πως είναι χαρακτηρισμός του κ. Λιγνάδη για τον Σπύρο Μπιμπίλα. “Εγώ δεν είμαι κριτικός τέχνης και θεάτρου. Είναι η θέση του κ. Λιγνάδη. Δεν με ενδιαφέρει εμένα. Γράφτηκε έτσι όπως μας το απέδωσε ο κ. Λιγνάδης επειδή υπάρχει ο φθόνος και η ζήλια από τα μέλη σου ΣΕΗ τα οποία έκαναν αυτή την ιστορία, αυτή είναι η θέση του”.


Πηγή: timesnews.gr