Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τους αστυνομικούς να διαλύουν τις σκηνές προσφύγων στο κεντρικό Παρίσι, να κυνηγούν ανθρώπους στους δρόμους, να κάνουν χρήση δακρυγόνων και να επιτίθενται σε δημοσιογράφους χαρακτηρίστηκαν ως «σοκαριστικές» από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Ο Νταρμανέν απαίτησε μια έκθεση για την αστυνομική επιχείρηση μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, όπως μεταδίδει η Guardian.

«Κάποιες εικόνες της διάλυσης του παράνομου καταυλισμού στην Place de la République είναι σοκαριστικές» ανέφερε ο υπουργός σε ένα tweet του το βράδυ της Δευτέρας. «Μόλις απαίτησα μια αναλυτική έκθεση για τα γεγονότα μέχρι το μεσημέρι αύριο. Θα πάρω τις αποφάσεις μόλις τη λάβω»

Οι αστυνομικοί στάλθηκαν το βράδυ της Δευτέρας να διαλύσουν τον καταυλισμό στην πλατεία στο κεντρικό Παρίσι. Περίπου 450 πρόσφυγες είχαν στήσει σκηνές μετά από αίτημα της οργάνωσης Utopia 56 για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη διάλυση ενός καταυλισμού λίγες ημέρες νωρίτερα, γεγονός που άφησε πολλούς μετανάστες να περιφέρονται στους δρόμους.

Η Utopia 56 είχε κάνει μια δήλωση ζητώντας από τις Αρχές να προσφέρουν στέγη για τους περίπου 3.000 άστεγους μετανάστες μέσα και γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν χθες αργά το βράδυ για να αδειάσουν την πλατεία. Καταγράφηκαν σε βίντεο να τραβούν σκηνές και οι μετανάστες να πέφτουν στο έδαφος.

Χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύουν το πλήθος, ενώ δημοσιογράφοι κατήγγειλαν πως στοχοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ένας ρεπόρτερ δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση τρεις φορές από τον ίδιο αστυνομικό παρά το γεγονός ότι έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.


Πηγή: timesnews.gr