Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος-κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο αναφοράς Αμμοχώστου

Κύπρος-κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο αναφοράς Αμμοχώστου

233
0

Περίπου έναν χρόνο μετά τον ορισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί σε επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στον Θάλαμο COVID-19.

 Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό της, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, δρ Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς που όλοι μαζί «δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επί 24ώρου βάσεως».

Προτρέπω, είπε η κ. Γιαννάκη, όλους τους πολίτες να εμβολιαστεί για το καλό της δημόσιας Υγείας. «Προτρέπω όλο τον κόσμο να αισθάνεται ασφαλής για αυτό το εμβόλιο, το οποίο είναι καλό να το λάβουν όλοι για το καλό της δημόσιας Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα εάν προβληματίζει το υπουργείο Υγείας ο υψηλός αριθμός θετικών rapid tests που εντοπίζονται καθημερινά, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία και κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχούν και να υπακούν στα διατάγματα και τις οδηγίες που εκδίδονται για το καλό της δημόσιας Υγείας. «Με μια βόλτα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα καταλάβουν τι εστί να είσαι σε μια ΜΕΘ διασωληνωμένος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η λήψη πιο δραστικών μέτρων.

Από πλευράς της, η επιστημονική διευθύντρια της Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, δρ Αμαλία Χατζηγιάννη, εξέφρασε μεγάλη συγκίνηση για την έναρξη των εμβολιασμών, που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Η δρ Χατζηγιάννη ευχαρίστησε την γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας για τη στήριξη που παρείχε όλο αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο αναφοράς, καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις θυσίες τους όλη την προηγούμενη περίοδο.

Αναμένονται σήμερα να γίνουν 20 εμβολιασμοί στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με την κ. Χατζηγιάννη.

Με τη σειρά του, ο γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥΧ Κρίστης Λοϊζίδης μετέφερε τη χαρά του για την έναρξη των εμβολίων στην Κύπρο. «Θέλω να παροτρύνω όλους όσους έχουν ενδοιασμούς για το εμβόλιο, να μην έχουν, και να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, για να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ», δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης. Μετά τον εμβολιασμό του, είπε, αισθάνεται πολύ καλά.

Στη συνέχεια, ο δρ Χρήστος Κυπρή, ο πρώτος ιατρικός λειτουργός του νοσοκομείου αναφοράς που εμβολιάστηκε, μετέφερε τη χαρά του για το γεγονός ότι έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα το εμβόλιο κατά της νόσου. «Ελπίζω με τον εμβολιασμό μας να δώσουμε το σωστό μήνυμα για να ξεκινήσει κι ο κόσμος να εμβολιάζεται, να σταματήσει να ακούει τα fake news που παρουσιάζονται από κάποιους. Αντιλαμβάνομαι τις αμφιβολίες του κόσμου, είναι κάτι καινούργιο, για αυτό όμως εμβολιαστήκαμε εμείς πρώτοι δίνοντας το σωστό μήνυμα», δήλωσε ο δρ Κυπρή.

Τέλος, ο νοσηλευτικός λειτουργός Μάριος Πολυδώρου ευχήθηκε με τον εμβολιασμό του να είναι η αρχή και για τον ίδιο αλλά και για πολλούς άλλους να τελειώσει η πανδημία που μας ταλαιπωρεί εδώ και μήνες. «Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που περάσαμε εδώ, ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας με το άγνωστο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα είμαστε πιο προετοιμασμένοι, αλλά είναι ακόμα δύσκολα τα πράγματα. Εύχομαι με αυτό το εμβόλιο να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», είπε.


Πηγή: timesnews.gr