«Οι κρίσεις πυκνώνουν τον πολιτικό χρόνο» γράφει σε άρθρο του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζονται ότι ο κεντρικός πυλώνας της δράσης του υπουργείου ήταν το gov.gr. «Ξεκινήσαμε την 21η Μαρτίου συγκεντρώνοντας 501 υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μέσα σε δέκα μήνες ξεπεράσαμε τις χίλιες».

Παράλληλα, ο υπουργός υπογραμμίζει την μετάβαση στην εποχή του 5G που κομίζουν καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο κι ανοίγουν νέους ορίζοντες για την χώρα μας. «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε όλα τα στάδια έγκαιρα φέρνοντας εις πέρας μια ιδιαίτερα απαιτητική και καινοτόμα δημοπρασία εισπράττοντας το προσδοκώμενο τίμημα και εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες δυνατές προοπτικές για την ταχεία ανάπτυξη των δικτύων 5G» επισημαίνει.

Ο υπουργός, στην εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», σχολιάζοντας τον ένα χρόνο πανδημίας, δεν παραλείπει να τονίσει την αξιοποίηση της τεχνολογίας «τόσο στην ανάσχεση της πανδημίας μέσω των SMS στο 13033 που χαρακτηρίστηκαν ως βέλτιστη πρακτική από τον ΟΟΣΑ όσο και στη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού για τον εμβολιασμό» και προσθέτει:

«Το emvolio.gov.gr συμπύκνωσε την εμπειρία μας από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του gov.gr καθότι αναπτύχθηκε μια πλατφόρμα που πλέον χαρακτηρίζεται διεθνώς ως εξαιρετικά αποτελεσματική και λειτουργική ενώ η άυλη συνταγογράφηση χρησιμοποιήθηκε για να προτείνει το ίδιο το κράτος απευθείας ραντεβού στους πολίτες. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν πρόσθετα κανάλια φαρμακεία, ΚΕΠ για τους συμπολίτες μας με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες».

Καταλήγοντας στο άρθρο του ο κ. Πιερρακάκης κι αναφερόμενος στα επόμενα βήματα επισημαίνει ότι «η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού κωδικοποιεί το σύνολο των έργων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και μέσω των σημαντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες εκείνες που μέχρι σήμερα συνεπάγονται περιττό κόπο και χαμένο χρόνο. Πυξίδα μας παραμένει ένα κράτος πιο απλό πιο λειτουργικό πιο δίκαιο».


Πηγή: timesnews.gr