Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τη σημερινή του πρωτοβουλία περί πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης αισιόδοξος για τον τουρισμό το εφετινό καλοκαίρι. Είπε σχετικά:

Επειδή μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού είναι πια εφικτό να μπορούμε να υποδεχτούμε πολλά εκατομμύρια τουριστών με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι το κάναμε το περσινό καλοκαίρι. Και είμαι πολύ αισιόδοξος. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι όχι μόνο θα σώσουμε την τουριστική περίοδο, αλλά και ότι η θερινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή. Ήδη πέρσι πήγαμε πολύ καλύτερα από τους ανταγωνιστές μας.

Αναφερόμενος στα εμβόλια είπε ότι θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας:

Εκτιμώ ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού… Έχει σημασία για τον τουρισμό αυτή η διαδικασία να προχωρήσει με ταχύτητα και στις χώρες από τις οποίες προσδοκούμε να έχουμε επισκέπτες.

Ως προς το άνοιγμα του λιανεμπορίου τόνισε: “Με ενδιαφέρει να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους και ότι θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη. Επίσης, θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους.

πηγή: tornosnews.gr

Πηγή: timesnews.gr