Το κυβερνών κεντρώο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) της Ρουμανίας είναι ο νικητής των κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λούντοβιτς ‘Ορμπαν.

«Το PNL πιστεύει ότι είναι ο νικητής των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο ‘Ορμπαν αμέσως μετά τα exit polls.

Σύμφωνα με exit-poll, το κυβερνών κόμμα των Φιλελεύθερων της Ρουμανίας (PNL) και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) εμφανίστηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνοντας 29,0% και 30,5%, σε μια ψηφοφορία που είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία.

Η κεντρώα συμμαχία USR-Plus κέρδισε το 15,9% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Curs-Avantgarde Άλλο exit-poll που διενήργησε το INSOMAR έδειξε το PNL να προηγείται ελαφρώς με 32%.

Το κυβερνών Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα της Ρουμανίας έχει τέσσερις εν δυνάμει εταίρους για να βοηθήσουν στον σχηματισμό μιας λειτουργικής πλειοψηφίας και στη συγκρότηση γρήγορα μιας υπό τους κεντρώους κυβέρνησης, δήλωσε ο νυν πρωθυπουργός Λούντοβιτς ‘Ορμπαν στο δίκτυο Realitatea TV.

Ο ‘Ορμπαν είπε ότι οι συνομιλίες για τον συνασπισμό θα μπορούσαν να αρχίσουν ήδη από αύριο, Δευτέρα.

«Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας πλειοψηφίας … δεν θα είναι μακρές … αυτή η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο ‘Ορμπαν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Πηγή: timesnews.gr