Η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια προτίθεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, όπου προσβλέπει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με την Ουάσιγκτον, επικοινωνούμε και έχουμε ακόμη το ισχυρό μήνυμα του Τζό Μπάιντεν μετά την εκλογή του» δήλωσε η Τιχανόφσκαφια. «Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δείχνουν προσοχή στην Λευκορωσία» τόνισε η ίδια προσθέτοντας ότι η χώρα αυτή «υποστηρίζει το κίνημα της Λευκορωσίας προς την δημοκρατία» και «ήδη συμμετέχει στην διευθέτηση της κρίσης σε κάποιο βαθμό».

Η ίδια αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνομιλία της που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκορωσία, λέγοντας ότι ελπίζει «στην διοργάνωση μιας επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, ωστόσο η πανδημία είναι πρόβλημα». Δεν ανέφερε κάποια πιθανή ημερομηνία της επίσκεψής της στις ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι κατά την διάρκεια μιας τέτοιας επίσκεψης, «ελπίζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο».

Η Τχανόφσκαγια εξέφρασε την απογοήτευση της για το ότι η Ρωσία υποστηρίζει την ηγεσία της Λευκορωσίας, λέγοντας ότι «θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητη χώρα, να αναπτύξουμε την Λευκορωσία», διατηρώντας τις σχέσεις μας με την Ρωσία.

Η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης είπε ότι «θέλει να επιστρέψει στην Λευκορωσία το συντομότερο δυνατόν» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «αυτό θα συμβεί τους προσεχείς μήνες».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr