
Μια ωραία σαλάτα που αποκτά ανατολίτικο χαρακτήρα με την αραβική πίτα και τα μυρωδικά.
Συστατικά
- 4 ψημένες αραβικές πίτες
- 2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη
- 3 ραπανάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια 2 ½ εκ., βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το μαρούλι, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το σκόρδο και το αγγούρι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε και τις τραγανές πίτες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: timesnews.gr