«Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί παγκόσμιο ορόσημο αγώνα για την ελευθερία ενός έθνους», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε μήνυμά του για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν στάθηκαν ικανά για να ξεριζώσουν από τους Έλληνες ιδανικά και αξίες που φώτισαν και φωτίζουν την οικουμένη. Δεν υποδουλωθήκαμε ούτε ηθικά, ούτε πνευματικά» και προσθέτει ότι «Ο κοινός αγώνας, οι θυσίες και ο απαράμιλλος ηρωισμός των αγωνιστών του ‘21 συγκίνησαν κάθε ελεύθερο πνεύμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το κίνημα του φιλελληνισμού. Σήμερα, 200 χρόνια μετά, οι Έλληνες απολαμβάνουμε τους καρπούς της θυσίας εκείνων που προσέφεραν τις ζωές τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι».

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «ο νέος πατριωτισμός που έχει ανάγκη ο τόπος μας, έχει άμεση σχέση με την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους που θα είναι δίκαιο απέναντι στους πολίτες του. Που θα αντιμετωπίζει ισότιμα και θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του. Ένας κράτος που η λογική και ο ρεαλισμός θα είναι ο κανόνας και όχι το ζητούμενο. Ένα κράτος με πολίτες υπεύθυνους και πολιτική ηγεσία που θα λέει πάντα την αλήθεια».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζει πως «είναι αναγκαίος ένας νέος πατριωτισμός που προβάλλει το εμείς και όχι το εγώ, που δεν ξεχνά ότι η έξοδος του Μεσολογγίου είναι η απόλυτη πράξη ηρωισμού στην ιστορία της Ευρώπης, αλλά συνάμα αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα το κοινό ευρωπαϊκό αύριο» με την 25η Μαρτίου να μπορεί να αποτελέσει «την αφετηρία της νεότερης Ελλάδας στο ραντεβού της με την ιστορία της, τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τις οποίες αγωνίσθηκαν οι πρόγονοί μας, αλλά και με τον σύγχρονο κόσμο και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε τιμώντας τη θυσία των αγωνιστών του 1821».

πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr