Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Λιβύη: 650 κρούσματα κορωνοϊού και 13 θάνατοι – Αύξηση 22% των μολύνσεων...

Λιβύη: 650 κρούσματα κορωνοϊού και 13 θάνατοι – Αύξηση 22% των μολύνσεων τις πρώτες δύο βδομάδες του Νοεμβρίου

366
0

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 650 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Οαπολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην εμπόλεμη χώρα ανέρχεται ως εδώ σε 1.102 νεκρούς επί συνόλου 78.473 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα δεδομένα του Κέντρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο θεσμό, 678 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό τους να φθάνει τους 49.592.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το κέντρο πάντως δεν θεωρείται ότι αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη Λιβύη, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στην εξέγερση του 2011.

Η υπηρεσιακή ειδική επιτετραμμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Λιβύη, η Στέφανι Ουίλιαμς, τόνισε προ ημερών, τοποθετούμενη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κατά 22%, ιδίως στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας: την Τρίπολη, τη Μισράτα και τη Βεγγάζη.

«Με περιορισμένες δυνατότητες ως προς τη διενέργεια τεστ και ανεπαρκή παρακολούθηση της θνητότητας, οι (επίσημοι) αριθμοί αποτελούν κλάσμα αυτής που ειδικοί υποπτεύονται ότι είναι η αληθινή κλίμακα του προβλήματος», εξήγησε η Αμερικανίδα.


Πηγή: timesnews.gr