Λουκέτο μέχρι και την Παρασκευή, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προπηλακισμό και την διαπόμπευση του Πρύτανη από αντιεξουσιαστές.

Η ανακοίνωση που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Πρυτάνεις, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ηρθε η στιγμή όλοι να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στόχος είναι ένα δημοκρατικό και ασφαλές Πανεπιστήμιο», επισημαίνεται.

Η πρυτανεία του ΟΠΑ, ανέφερε ότι την περασμένη Πέμπτη ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του πρύτανη, προξενώντας «εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της πρυτανείας» και οι οποίοι «πριν αποχωρήσουν, άσκησαν σωματική βία στον πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν» και τονίζει:

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο. «Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τη νέα οργανωμένη επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη. Όπως γράφει, «η επίθεση πλήττει την δημοκρατική παράδοση του Ελληνικού Πανεπιστημίου και μας εκθέτει διεθνώς.


Πηγή: timesnews.gr