Ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν παίρνει περιθώριο βελτιώσεων τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Κανάλι 1». Τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται η οριστική παύση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» και για αυτό το νομοσχέδιο «πρέπει να αποσυρθεί».

Η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε ότι πρέπει να προστατευθούν τα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμά τους στη λαϊκή στέγη και να απαγορευθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τις λαϊκές οικογένειες.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει επισημάνει τις επικίνδυνες εξελίξεις με την προκλητικότητα της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να την βλέπουμε ως μια μεμονωμένη κίνηση, αλλά να δούμε και το ρόλο που έχουν παίξει οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει δημιουργήσει επανάπαυση για τον ρόλο της ΕΕ και των άλλων «συμμάχων» της χώρας και χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέτει ως κόκκινη γραμμή τα 6 ν.μ. γιατί αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις που κάνει αυτές τις μέρες το “Oruc Reis”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr