Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαγιορκίνης: Αν χαλαρώσουμε τα μέτρα θα επιβαρύνουμε το «κουρασμένο» ΕΣΥ

Μαγιορκίνης: Αν χαλαρώσουμε τα μέτρα θα επιβαρύνουμε το «κουρασμένο» ΕΣΥ

236
0

Σχετική ύφεση φαίνεται να παρουσιάζει στην Ευρώπη η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος σε αριθμούς παγκοσμίως είπε πως έχουν γίνει 68 εκατομμύρια διαγνώσεις, έχουν αναρρώσει 47 εκατομμύρια ενώ έχουν καταλήξει 1, 5 εκατομμύριο άνθρωποι από την πανδημία.

Μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται πλέον στην Αθήνα από ό,τι στην Θεσσαλονίκη καθώς η μείωση αυτή είναι 7-8% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη εξήγησε κατά την αποψινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως επανέλαβε το ενεργά κρούσματα διατηρούνται και στις δύο περιοχές κάτω από τη μονάδα όσον αφορά τον δείκτη επιδημιολογικής παρατήρησης.

Παρατήρησε ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ’ αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω.

«Η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να επιβαρύνει το “κουρασμένο” Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας πως «η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική».


Πηγή: timesnews.gr