Απέχει ακόμα η λήξη των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία. Ο πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» και κάλεσε τον κόσμο να «αντέξει» προτού μπορέσει να χαλαρώσει κάποιους από τους περιορισμούς που τέθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια μιας συάντησης με νέους σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο για βιομηχανικές συναλλαγές στο Stains (Seine- Saint-Denis), στα βόρεια του Παρισιού, σε αίτημα νεαρού άνδρα που του ζήτησε να μεταφέρει στις 7 το απόγευμα την απαγόρευση κυκλοφορίας (σ.σ. τώρα ξεκινά στις 18.00) «επειδή είναι δύσκολο», ο αρχηγός του κράτους τον παρότρυνε με χαμόγελο να «κάνει υπομονή για μερικές ακόμη εβδομάδες», σημείωσε το AFP. «Τέσσερις έως έξι εβδομάδες», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο L’Industreet.

Ο κ. Μακρόν έφτασε τη Δευτέρα το πρωί στο Seine-Saint-Denis για να ανακοινώσει μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των νέων που επωφελούνται από επαγγελματικές συμβουλές από κάποιον μέντορα, ο οποίος, σε εθελοντική βάση, τους δίνει το όφελος από την επαγγελματική του εμπειρία.

Οι δείκτες αυξάνονται

Ενώ οι δείκτες της πανδημίας αυξάνονται, σύντομα θα μπορούσαν να θεσπιστούν νέα περιοριστικά μέτρα σε περίπου είκοσι τμήματα του Παρισιού που έχουν τεθεί υπό «ενισχυμένη επαγρύπνηση». Επί του παρόντος διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ νομαρχών και τοπικών εκλεγμένων αξιωματούχων, που βρίσκονται ιδίως στο Ile-de-France και γύρω από μεγάλες μητροπόλεις (Λυών, Μασσαλία, Λιλ). Τοπικοί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα, όπως εκείνοι που εφαρμόζονται στο Αλπ-Μαριτίμ στη Νίκαια και στη Δουνκέρκη θα μπορούσαν να εφαρμοστούν/

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro και FranceInfo


Πηγή: timesnews.gr