«Επειδή είμαστε τόσο κοντά στο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι ξεμπλέξαμε με αυτήν την πανδημία. Βρισκόμαστε στην κορύφωση της μάχης κατά της πανδημίας», τόνισε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς προσθέτοντας ότι θα είναι «πολύ μεγάλο λάθος, ειδικά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να νομίσουμε πως επειδή έρχεται το όπλο του εμβολίου, τελειώσαμε».

«Όχι δεν τελειώσαμε. Η μάχη θα συνεχιστεί. Απλώς θα έχουμε ακόμη ένα όπλο στη διάθεσή μας για να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον το επόμενο καλοκαίρι να το σώσουμε, να γνωρίσει η Ευρώπη το γνωστό της καλοκαίρι με ασφάλεια», είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ξεκίνησε τη συνέντευξή του εκφράζοντας τον πόνο του για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, στέλνοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και θερμές ευχές σε όλους όσους ακόμη αγωνίζονται απέναντι στην ασθένεια, επισημαίνοντας ότι «όπως ξέρετε, πέρασα κι εγώ αυτήν τη δοκιμασία και ξέρω ακριβώς τι σημαίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα και πόσες θα είναι οι παρτίδες, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι δεν θα έρθουν όλες οι παρτίδες σε όλα τα κράτη μέλη πριν τα Χριστούγεννα ή πριν το τέλος του χρόνου.

«Είμαστε ακόμη με διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με την εταιρεία ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό στην πρώτη δόση, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία απέναντι στην ΕΕ. Συνολικά από αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουμε 300 εκατομμύρια δόσεις, 200+100 εκατομμύρια. Άρα η εξασφάλιση που μπορώ να δώσω είναι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν επαρκή κάλυψη από τα εμβόλια αμέσως μόλις αυτά εγκριθούν», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: timesnews.gr