Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαρτυρία 40χρονου που έμεινε δυο μήνες στην εντατική λόγω κορωνοϊού: «Είδα το...

Μαρτυρία 40χρονου που έμεινε δυο μήνες στην εντατική λόγω κορωνοϊού: «Είδα το άσπρο φως»

340
0

Μια συγκλονιστική μαρτυρία έφερε στο στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Ένας 40χρονος άνδρας έφτασε μια ανάσα από το θάνατο, περνώντας 60 ημέρες στην εντατική, αφού κόλλησε ο ίδιος, η σύζυγός του και ο 4χρονος γιος του κορωνοϊό, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει πριν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

«Σε δύο φάσεις είδα το άσπρο φως.. αυτό που λένε όταν πεθαίνεις.. Είναι κάτι σαν όνειρο. Ευτυχώς δεν το είδα πολύ. Κράτησε πολύ λίγο. Προφανώς ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή.», είπε ο 40χρονος και συνέχισε: «Θυμάμαι όταν ξύπνησα που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην εντατική.»

Ο Δημήτρης έκλεισε τα 40 του χρόνια στο νοσοκομείο κάνοντας γενέθλια στο δωμάτιο της εντατικής. Μπήκε στο Σωτηρία στις 17 Μαρτίου και βγήκε στις 20 Ιουλίου.

Η περιπέτειά του συνεχίζεται ακόμα:

«Όταν βγαίνεις μετά από 2 μήνες από την εντατική δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπαθήσανε να με σηκώσουνε από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου βάλανε οξυγόνα ξανά, μου δώσανε να πιώ νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο… απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι.»

Εκτός από τον Δημήτρη νόσησαν, η σύζυγός του, η μητέρα του και ο 4 χρονος γιος του… ωστόσο μόνο ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έλεγα στους ανθρώπους μου, στη γυναίκα μου, στη μάνα μου που ήταν στο σπίτι, τους έλεγα πεθαίνω, θα πεθάνω τους έλεγα. Αλλά δεν καταλάβαινα ότι είχα δύσπνοιά, ότι είχα έλλειψη οξυγόνου. »

Η γυναίκα του κάλεσε το ασθενοφόρο. Ευτυχώς λόγω της καραντίνας το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήτανε ασθενοφόρο κορονοιού, ήτανε απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν αρνηθώ να σε πάρω θα πεθάνεις. Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχανε βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε.»

Μετά από 7μήνες… ο Δημήτρης συνεχίζει τις φυσιοθεραπείας αφού ο κορονοιος έχει αφήσει τα σημάδια του. Την ίδια στιγμή… έχει να απαντήσει στους αρνητές του ιού…. Αλλά και να αντιμετωπίσει όσους αποφεύγουν ασθενείς σαν και τον ίδιο… που έχουν νοσήσει με κορονοιό…

«Δεν έχω την υπομονή να κάτσω να αντιπαρατεθώ με έναν τέτοιο άνθρωπο. Καν. Τι να του πω; Όταν έχεις περάσει έναν Γολγοθά και ο άλλος σου λέει δεν υπάρχει. Με τους άλλους που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοιός νευριάζω με αυτούς που με αποφεύγουν, γελάω.»

Ο Δημήτρης έχει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και του νοσηλευτές.. που του έσωσαν τη ζωή…

Πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του… το κατάλαβε όταν είδε την χαρά των αγαπημένων του ανθρώπων, την μέρα που επέστρεψε στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


Πηγή: timesnews.gr