Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με προβλήματα την πρώτη μέρα η τηλεκπαίδευση | Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Με προβλήματα την πρώτη μέρα η τηλεκπαίδευση | Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

247
0

Κίνημα Αλλαγής | Τηλεκπαίδευση: Νέα κατάρρευση του δικτύου, το φιάσκο συνεχίζεται

Αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν πανευρωπαϊκό. Η πλατφόρμα που επέλεξε το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση υπολειτούργησε, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων να μην καταφέρουν να συνδεθούν και να κάνουν μάθημα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία. Κι όμως, το υπουργείο ψελλίζει ότι συνδέθηκαν και εκπαιδευτικοί για να κάνουν δοκιμαστικά, αλλά – όπως είχαμε επισημάνει και την πρώτη φορά – στερείται ενός plan B για να μην πάνε χαμένες οι ώρες και οι μέρες και οι μικροί μαθητές να μη χάσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι, παρά τις παραινέσεις του Κινήματος Αλλαγής, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνείται να φέρει στη Βουλή και να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με την εταιρεία για την τηλεκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες μαθητές παραμένουν χωρίς τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Σχεδόν εννέα ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει τη διανομή του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση στους μαθητές. Κι όμως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τιμωρεί κι από πάνω τους μαθητές, καθώς επιβάλλει ποινές απουσιών σε όσους δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι στερούνται του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε», προσθέτει, τονίζοντας πως «το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει».

ΚΚΕ: Αθλιότητα με ευθύνη της κυβέρνησης τα σοβαρά προβλήματα της πρώτης μέρας τηλεκπαίδευσης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία


Πηγή: timesnews.gr