Συνεχίζεται η «πτώση» του Καναδού κροίσου της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ, ο οποίος συνελήφθη προσφάτως στον Καναδά με κατηγορίες για trafficking δεκάδων κοριτσιών.

Ο Νάιγκαρντ εμφανίστηκε στο βίντεο για την ακρόαση της εγγύησής του την Τετάρτη – μια ακρόαση η οποία αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουαρίου, λόγω της ένστασης των δικηγόρων του, οι οποίοι δήλωσαν ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή άμεσα λόγω «των σοβαρών κινδύνων για την υγεία του».

«Σταμάτησα εδώ και χρόνια την κατανάλωση λευκής ζάχαρης και λευκών υδατανθράκων και είδα αξιοσημείωτα αποτελέσματα», αναφέρει η επιστολή του Καναδού.

Όπως σημειώνει η New York Post, η παραμονή του στις καναδικές φυλακές απειλούν την υγεία του, καθώς η κατανάλωση ζάχαρης «τού προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας», έγραψε.

«Δεδομένης της ηλικίας και των συνθηκών υγείας του, είναι επίσης πρωταρχικός υποψήφιος για θάνατο από επιπλοκές λόγω COVID-19», πρόσθεσε η επιστολή.

Τον Νάιγκαρτ τον ακούσαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το FBI έκανε έφοδο στην έδρα της εταιρίας του στο Μανχάταν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες έφηβες κοπέλες και γυναίκες.

Δέκα γυναίκες είχαν καταθέσει αρχικά μήνυση εναντίον του κροίσου της μόδας, κατηγορώντας τον ότι δελέαζε νέες και φτωχές γυναίκες στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με χρήματα και υποσχέσεις ότι θα τις προωθήσει στον κόσμο της μόδας.

Ο 79χρονος Νάιγκαρντ συνελήφθη προσφάτως στον Καναδά με κατηγορίες για trafficking. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, «το μοτίβο της προσέλκυσης κοριτσιών και νεαρών γυναικών για σεξουαλικές πράξεις κρατά εδώ και δεκαετίες».

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται εκβιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις που χρονολογούνται ακόμα και 25 χρόνια πριν. Την ανακοίνωσε έκανε από κοινού η εισαγγελία του Μανχάταν, το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Στα θύματά του περιλαμβάνονται γυναίκες και κορίτσια από τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες και τον Καναδά, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

Ποιος είναι ο Πίτερ Νάιγκαρντ

Ο μεγιστάνας έχει στα χέρια του μια πολυεθνική φίρμα σχεδιασμού, κατασκευής και διανομής ρούχων. Ο κολοσσός Nygard Group μετατράπηκε ωστόσο σε όργανο εξαναγκασμού.

Ο ιδρυτής επιστράτευε την επιρροή του ονόματός του, τους υπαλλήλους του, τα τεράστια κεφάλαια και ό,τι άλλο μέσο διέθετε για να μετατρέπει ακόμα και ανήλικα κορίτσια σε σκεύη ηδονής.

Υπάλληλοι του ομίλου εμφανίζονται μάλιστα συνεργοί του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όσοι ήταν κοντά του προσπαθούσαν με ό,τι τρόπο μπορούσαν να του προμηθεύουν κορίτσια για σεξ.

«Ο Νάιγκαρντ στόχευε σε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που προέρχονταν από μη προνομιούχα οικονομικά περιβάλλοντα», γράφει η έκθεση του εισαγγελέα.

Ο αριθμός των γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις έχει ανέβει πια στις 57, κατηγορώντας τον για βία, εκφοβισμό, δωροδοκία και πολλά ακόμα. Έτσι έβρισκε τα θύματά του, έχοντας στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο «προμηθευτών».

«Ο Νάιγκαρντ έκανε σεξουαλικές επιθέσεις με τη βία στα θύματά του. Άλλα θύματα έγιναν αντικείμενο βίαιων επιθέσεων από συνεργάτες του Νάιγκαρντ ή ναρκώθηκαν για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους στις σεξουαλικές ορέξεις του», συνεχίζει η εισαγγελία.

Ο μεγιστάνας υπαγόρευε ακόμα και τι θα φορέσουν «τα κορίτσια» του, όπως ονόμαζε ανατριχιαστικά τα ανήλικα θύματά του.

Η προσωπική περιουσία του Νάιγκαρντ αγγίζει το 1 δισ. δολάρια. Οι Φινλανδοί γονείς του ήταν αρτοποιοί που μετανάστευσαν στον Καναδά το 1952. Εκείνος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Το 1967 αγόρασε με δάνειο μια μικρή επιχείρηση γυναικείων ενδυμάτων την οποία γιγάντωσε γρήγορα. Η έδρα της είναι ο Καναδάς και έχει καταστήματα σε Τορόντο, Οντάριο, Νέα Υόρκη και Μανχάταν ενώ σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους «οίκους μόδας» του κόσμου που εμπορεύεται εκτός από ρούχα και αξεσουάρ.


Πηγή: timesnews.gr