Πολύ έντονη επιδείνωση στον κόσμο της εργασίας (ανεργία, εργασιακή επισφάλεια, μείωση και αστάθεια των αμοιβών και των εισοδημάτων), πολύ έντονη υποκειμενική επιδείνωση της ζωής (ιδίως μέχρι το 2013) ,καθώς και μια ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη συλλογική υποβάθμιση στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες, είναι τα βασικά σημεία που παρατηρήθηκαν μέσα από μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η μελέτη με τίτλο «Η Eλλάδα δέκα χρόνια μετά: Η ευδαιμονία στην Ελλάδα το 2020 μέσα από τις διεθνείς στατιστικές εκθέσεις», αποτελεί μέρος του νέου ερευνητικού άξονα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με επίκεντρο τη σχέση οικονομίας και κοινωνίας.

H Ελλάδα δέκα χρόνια μετά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρούσα μελέτη επιχείρησε, στη βάση όλων των έγκυρων διεθνών στατιστικών εκθέσεων, μια συνθετική παρουσίαση της εξέλιξης της ευδαιμονίας των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, συγκρίνοντας την ελληνική κατάσταση με εκείνη των άλλων χωρών, τόσο της Ευρώπης όσο και του υπόλοιπου κόσμου.

Συγγραφέας της μελέτης είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΕΚΠΑ (σε συνεργασία με τον ‪Frédéric Lebaron και την Graziela Perosa).


Πηγή: timesnews.gr