«Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διαψεύδοντας την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν αν εξελιχθούν.. εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες, θα ερευνηθούν και δεν θα υπάρξει ανοχή» είπε η κα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι όταν δεν υπάρχουν καταγγελίες, δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας και όχι κράτος δικαίου.

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή «αφορά πολύ περισσότερους χώρους, είναι μια νοσηρή κατάσταση και χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων σαν την Μπεκατώρου είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».

Ειδικότερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η κα Μενδώνη, σημείωσε ότι «όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί».

Όπως η ίδια δήλωσε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. «Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media».

«Είναι μια στιγμή να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βία να καταγγείλουν επώνυμα», είπε η υπουργός.

«Ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι «είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε όλο το κόσμο. Καμία ανοχή εφόσον υπάρχουν κατηγορίες που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Να δούμε και τη θετική πλευρά με τους άνδρες και γυναίκες που καταγγέλλουν επώνυμα. Επισπεύδουμε και ταυτίζουμε κλάδους με νοσηρά φαινόμενα», είπε.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό να ενημερώσει για ό,τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό να ενημερώσει άμεσα για ό,τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται:

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».


Πηγή: timesnews.gr