Ένας άντρας από την Ονδούρα ζει εδώ και τρία χρόνια σε εκκλησία στο Μισούρι για να αποφύγει την απέλαση.

Και τώρα το δράμα του μπορεί να πάρει αίσιο τέλος με έναν νέο νόμο που θέλει να περάσει η νέα γερουσιαστής της πολιτείας.

Ο Alex Garcia, παντρεμένος και πατέρας 5 παιδιών, μπήκε παράτυπα στις ΗΠΑ το 2004. Παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του είναι Αμερικανή, το 2017 τον είχαν έτοιμο για απέλαση. Κι αυτός βρήκε καταφύγιο στην εκκλησία United Church of Christ.

«Μου λείπει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου έξω από τους τοίχους της εκκλησίας», είπε ο ίδιος στο δίκτυο Fox 5, «είναι δύσκολο για μένα να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν χωρίς εμένα».

Ο Garcia είχε πετύχει τουλάχιστον δύο φορές αναστολή της απέλασής του, το 2017 ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τη Δευτέρα όμως η νέα γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Cori Bush, εισηγήθηκε μια τροπολογία που μπορεί να τον σώσει από την απέλαση.

Το νομοσχέδιο έρχεται να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και αφορά κυρίως σε υποθέσεις μετανάστευσης.

«Αυτή δεν θα είναι εύκολη μάχη, αυτό όμως δεν μας έχει σταματήσει στο παρελθόν και δεν θα μας σταματήσει και σήμερα», δήλωσε η Bush, «είμαστε στο πλευρό του Alex και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθερος και προστατευμένος από τα πιο απάνθρωπα στοιχεία του συστήματος μετανάστευσης της χώρας μας».


Πηγή: timesnews.gr