Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας στην πολιτεία Γκερέρο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε η μεξικανική σεισμολογική υπηρεσία, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές, ούτε θανάτους, τουλάχιστον με βάση όσα είναι γνωστά ως τώρα.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, κοντά στο επίκεντρο, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, ωθώντας πολλούς από τους τουρίστες που παραθερίζουν εκεί να βγουν εσπευσμένα από τα ξενοδοχεία τους.

Ο σεισμός προκάλεσε νευρικές αντιδράσεις σε αρκετούς στην πρωτεύουσα, όπου η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή μεν, αλλά ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

«Έπειτα από υπέρπτηση με ελικόπτερο και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι δεν καταγράφηκε καμία ζημιά στην πόλη του Μεξικού», διαβεβαίωσε η δήμαρχος μέσω Twitter.

Στο Μεξικό, με τη μακριά ακτογραμμή του στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταγράφονται αρκετά συχνά ισχυροί σεισμοί.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 370 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 7.000 και πλέον, κυρίως στην πρωτεύουσα, ενώ το 1985, σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.


Πηγή: timesnews.gr