Νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας στο OPEN, είπε πως πρόκειται για μία 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών η οποία έχει υποβληθεί σε αξονική και εξετάζεται νευρολογικά, ώστε να εξακριβωθεί το τι έχει συμβεί.

«Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος, ενώ ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, προσθέτοντας ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

«Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας Ν. Ιωάννου μιλώντας επίσης στο OPEN.

«Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου, η συνάδελφός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως την χτύπησε ακόμα περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: timesnews.gr